LEZERSREACTIES

QUOTES & POST VAN LEDEN

WIL JIJ DE REDACTIE LATEN WETEN WAT JE VINDT? MAIL DAN NAAR REDACTIE@FNV.NL.

Hieronder tref je een selectie uit mail, sociale media en de ouderwetse brievenbus. De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen in te korten.


#VASTINDEDRAAIDEUR

‘Weet er helaas zelf alles van. Al 14 jaar dezelfde ervaring. Bar en boos die hele arbeidsmarkt ...’

René van der Pas

‘Als je contract is afgelopen is het weer toedeledokie, ga maar weer op WW-vakantie’.

Richard

@FNV We roepen @AmazonNL3 op om de rechten van zijn werknemers te respecteren, waaronder het recht om je te verenigen in een vakbond. #respectyourworkers #wearewatchingyou @fnvhandel @FNV De nieuwe cao Pluimvee is een feit! Maar liefst 100% van de FNV-leden stemden voor. Op 1 juli 2021 kwam er 2% bij en op 1 juli 2022 stijgt het loon weer met 2%. Ook eerder stoppen met werken afspraak! #SamenStaakjeSterker #onmisbaarberoep #leefbaarloon @FNV Voor 27% van alle werknemers die onder een cao vallen, heeft de FNV al geregeld dat zij eerder kunnen stoppen met werken als ze dat willen, omdat ze bijvoorbeeld mentaal of fysiek zwaar werk hebben. Dat zijn 1,5 miljoen werknemers!


NAAR EEN LEEFBARE AARDE MET GROENE BANEN

Voor de FNV is ‘groen’ de norm. En betaalt de vervuiler. De afspraken die er nu liggen in het Klimaatakkoord zijn voor ons nog niet goed genoeg. Samen met milieugroepen doen we er alles aan om dit te verbeteren.

FNV.nl

BELASTINGONTWIJKING

FNV: Sinds de verkiezingen op 17 maart is er in Nederland al meer dan 6 miljard euro aan belasting via Nederland ontweken. Dat getal loopt nog steeds op met ongeveer 1000 euro per seconde. Dat is schrikbarend veel.

@ToosMinkhorst 'Mentaal zwaar is ook het werk in de klantencontact, advies of service. De hele dag achter de computer, het behalen van targets, de vele scheldpartijen, verdriet aan de telefoon dat is heel zwaar.' @TuurElzinga 'Voor en tussen de moedige 3.000 (!) stakers op de 1e landelijke #staking @kinderopvang sinds 20 jaar. Deze harde, cruciale werkers willen een goede cao en minder werkdruk. Werkgevers, niet enkel wijzen naar Den Haag.' @BasWeegberg 'Jongeren zijn nu het stootkussen van de economie. Een valse start op de arbeidsmarkt ijlt jaren na. En de ongelijkheid tussen jongeren groeit en groeit.'


#ZIEONS

'Straks zijn er meer pensionado’s dan werkenden. Wij zijn straks harder nodig dan ooit. Op naar een minder hoge werkdruk en betere voorwaarden. Wij zien wat er nu nodig is.'

@fnvyoungunited


TEGELTJESWIJSHEID

'Een slechte werkgever zijn is ook een keuze.'

@sapsiegirl

Deel deze pagina